Ako zväčšiť priestor v byte?

  1. Domovská stránka
  2. Blog
  3. Ako zväčšiť priestor v byte?
439

Vždy keď sa sťahujeme do nového bytu, rekonštruujeme alebo len dopĺňame nábytok do bytu z dôvodu, že potrebujeme ďalší úložný priestor, pasujeme sa s problémom, ako docieliť aby sme nezapratali úplne všetok priestor bytu. Je už dnes nevkusné mať preplnený byt nábytkom. Minimalistický štýl použitý v bytoch nám umožňuje ponechať si aj v malom byte opticky väčší priestor.

Optické zväčšenie priestoru zrkadlom.

Na trhu máme niekoľko možností využitia zrkadiel. Jednak je možnosť vybrať si zrkadlo na mieru, alebo rozmery vopred dané výrobcami, ktoré však sú veľmi rozmanité. Optická ilúzia vytvorená zrkadlom nám zväčší priestor nie len v menších častiach bytu, ako je kúpeľňa či toaleta, ale napríklad aj v chodbe či predsieni. Veľkými zrkadlami vyriešime nie len výškový rozdiel medzi obyvateľmi bytu, ale aj docielime, že sa izba či miestnosť bude zdať väčšia.

Správne si zvoliť zrkadlo však tiež je niekedy záľudnou otázkou, nakoľko je hneď niekoľko typov zrkadla. Od matných, tmavších a rovnako aj niekoľko typov povrchových úprav zrkadiel, ktoré nám umožňujú napríklad v kúpeľniach rýchlejšie odrosenie zrkadla.

Zväčšenie priestoru vhodne zvoleným nábytkom.

Priestor v byte či dome vieme zväčšiť nie len optickým klamom. Ak zahltíme priestor izby veľkým množstvom jednotlivých kusoch nábytku. Preprachané izby s množstvom poličiek, skriniek, zásuviek. Celkovo to pôsobí tak, že to zmenšuje celkový priestor izby. Zjednotiť však výber nábytku v jeden celok a to vstavanú skriňu je správna voľba. Opticky priestor nezmenšíme. Zarovnáme však priestor do jedného celku, izba nepôsobí tak členito a to rovnako vyvoláva pocit zväčšenia priestoru.

Presvetlením zväčšiť.

Tmavé pochmúrne izby rovnako pôsobia útlo a vôbec nevyžarujú priestrannosť ani voľnosť, ktorú od izby vyžadujeme. Využitím svetla vieme v izbe taktiež vyvolať dojem, že je priestrannejšia. Veľké okná, balkónové dvere či presklené steny dovoľujú slnečnému prirodzenému svetlu presvietiť izbu a dodať jej čaro priestrannej izby. Svietidlá šikovne umiestnené nám izby pomôžu rovnako opticky zväčšiť. Všetky tieto úpravy si však treba dobre premyslieť, aby sme predišli opačnému efektu, že dobre mienenú myšlienku zmeníme na pravý opak.

Novinky, rady, akcie a zľavy

* indicates required

Menu