Aké farby sú najvhodnejšie pre vašu spálňu?

  1. Domovská stránka
  2. Blog
  3. Aké farby sú najvhodnejšie pre vašu spálňu?
Svetla vstavana skrina s tmavym pasom v spalni s postelou
537

Už ste sa niekedy zamysleli nad tým, že farba je jedným z najdôležitejších aspektov, ktoré je potrebné vziať do úvahy, keď sa rozhodujete o usporiadaní spálne? Ako si vybrať správne farby je častou otázkou, pretože ich podvedome vnímame a je známe že majú vplyv na našu psychiku, rozhodovanie a reakcie. Či už bude mať vaša spálňa klasický alebo moderný dizajn, štýl a preferencie človeka odráža najviac práve farba.
Spálňa je miestnosť, kde človek chce stráviť kvalitný čas, možno zostať sám a relaxovať na konci dňa. Dizajnéri vám preto poradia farebné schémy, ktoré vám budú vedieť poskytnúť priestor pre pokojný a uvoľnený spánok.

V posledných rokoch sa stali trendom spální neutrálne farby.

Jasné alebo tlmené odtiene smotanovej, béžovej a hnedej sú veľmi populárne. Neutrálne farby sú dobrou voľbou pre spálne na mieru, najmä preto, že ponúkajú možnosť kombinácie s akoukoľvek inou farbou.
Pokiaľ chcete zvýrazniť pokojný vzhľad miestnosti, môžete si vybrať aj medzi modrou, levanduľovou alebo dokonca aj vyhranenú ružovú pre detské spálne. Odtieňmi zelenej docielite pokoj a rovnováhu, bezpečnosť a stabilitu ale zároveň vám takáto farebná schéma dodá dostatok energie. Modrá vytvára pocit pokoja, vernosti, autority, ochrany, poskytuje priestor pre rozjímanie, stimuluje myslenie, dokonca zabraňuje nočným morám. Fialová je zase spojená s plodnosťou, šťastím, tvorivosťou, ale pretože je to ťažká farba budete ju musieť odľahčiť bielou alebo inou svetlou farbou. Použitím týchto farieb docielite aby aj malá spálňa vyzerala opticky väčšie.

Spálňa na mieru umožní využiť aj odvážnejšie farby

Pokiaľ máte dostatok priestoru zvoľte odvážnejšiu kombináciu pastelových farieb, ktoré rozveselia miestnosť. Napríklad pre pokojný a vyrovnaný domov zvoľte aqua zelenú v kombinácií s mocca kávovou alebo staroružovú v kombinácií so svetlo šedou. Vyhnite sa však príliš tmavej šedej, pretože môže vyvolať pocit smútku, depresie a stresu. Biela farba pôsobí skvele v priestrannej miestnosti. Takáto spálňa pôsobí luxusne a v kombinácií so správnymi doplnkami, napríklad pastelových farieb.
Pokiaľ vaše srdce túži po farbách ako oranžová, žltá alebo červená je možné aby vaša spálňa aj s takýmito odvážnymi tónmi vyžarovala príjemne a jemne. Používať však treba svetlé odtiene týchto farieb aby nemala spálňa ohromujúci efekt. Môžete ich využiť v kombinácií ako slnečná žltá a teplá šedá alebo svetlá koralová v kombinácií so smotanovou. Použiť môžete aj vínovú alebo zlatú v kombinácií s jemným tónom smotanovej.
Pokiaľ máte svoju vysnenú farebnú kombináciu do vašej spálne, ale neviete ako na to. Tak nás neváhajte kontaktovať. Určite nájdeme a navrhneme riešenie pre spálňu na mieru presne podľa vašich predstáv.

Novinky, rady, akcie a zľavy

* indicates required

Menu