Zrkadlo dodá čaro aj vašej vstavanej skrini, treba však správne vyberať

  1. Domovská stránka
  2. Blog
  3. Zrkadlo dodá čaro aj vašej vstavanej skrini, treba však správne vyberať
Tmava drevena vstavana skrina so zrkadlom a spalnovym nabytkom
823

Mať dnes doma zrkadlo nie je žiadna vymoženosť alebo benefit. Zrkadlá sa stali úplne bežnou súčasťou domácností. Využívame ich kompletne v celkom byte či dome. Od vstupnej haly až po kúpeľne, zrkadlo sa často nachádza v každej miestnosti.

Umiestnenie zrkadla.

Pri voľbe zrkadla musíme dbať nie len na jeho formu, ale najmä na jeho umiestnenie. Prvý rozhodnutím je samotná poloha zrkadla. Či už to bude vodorovne alebo zvislo, treba si zvoliť veľkosť a miesto, kde zrkadlo zavesíme alebo prilepíme alebo inak upevníme. Spôsob uchytenia nám uľahčuje napríklad aj rám, ktorý je rovnako jedným z pomedzi aspektov, ktoré vplývajú na celkový dojem zrkadla.

Vodorovné vs. Zvislé.

Na vstavanej skrini je niekoľko možností umiestniť zrkadlo. Jednak môžeme umiestniť niekoľko vodorovných častí a prerozdeliť ich na posuvné dvere vstavanej skrine, alebo ich použiť na celú jednu časť skrine, a teda jedny dvere pokryť zrkadlom celé. Takto dosiahneme efekt veľmi žiaduci najmä čo sa týka žien, nakoľko v takomto zrkadle sa vidia ženy celé, čo každá ocení.

Svetlo a optika vďaka zrkadlu.

Zrkadlo nie je len funkčnou časťou, na základe ktorého kontrolujeme svoj vzhľad. Vďaka zrkadlu máme v izbe viac svetla, keďže svetlo zrkadlo nepohlcuje ale naopak odráža, šíri. Túto skutočnosť vieme využiť najmä v menších priestoroch, ako napríklad v chodbe, predsieni či v kúpeľni. Optika nám tak zaručí, že sa nám priestor na prvý pohľad zväčší a my budeme spokojný s presvetlenou miestnosťou a s vkusným zrkadlom.

Typ povrchu zrkadla.

Výrobcovia zrkadiel nám ponúkajú širokú škálu možností, z ktorých si môžeme vyberať. Rovnako ako tvary a veľkosti, tak aj povrch samotného zrkadla. Ide o možnosť ako je zrkadlo číre, matné, tónované do odtieňa grafitu či bronzu. Podľa toho, čo od zrkadla očakávame a na čo sa viac zameriavame si vyberáme. Je to všetko len otázka vkusu.

Novinky, rady, akcie a zľavy

* indicates required

Menu