Vstavané skrine v kancelárii

  1. Domovská stránka
  2. Blog
  3. Vstavané skrine v kancelárii
Kancelarske priestory so stolom, dvomi kreslami a vstavanou skrinou
567

Vstavané skrine nie sú určené len pre domácnosti. Aj keď sme si možno pred nejakým časom nevedeli predstaviť, kde inde by sa dali vstavané skrine použiť, stále častejšie môžeme vidieť nové realizácie a nápady, kde všade sa dá urobiť vstavaná skriňa. Vstavané skrine už dávno nie sú doménou len spální a vstupných predsiení v domácnostiach.

Vstavané skrine sa postupne dostávajú všade, kde je potrebné čo najlepšie využívať priestor a odkladať rôzne veci. Vstavané skrine môžeme nájsť aj v kanceláriách a ako pracovné kútiky v domácnostiach. V nasledujúcich riadkoch si povieme o tom, aké sú možnosti vstavaných skríň v kancelárii, ako sa využívajú a čo je dobré sledovať.

Vstavané skrine v kancelárii môžu byť napríklad:

vstavané skrine v kancelárii s otvorenými poličkami – ide o také vstavané skrine, ktoré majú otvorené poličky, teda sú vhodné na odkladanie rôznych šanónov, zložiek, kníh a podobne. K veciam, ktoré sú v tejto skrini uložené je ľahký prístup. Nevýhodou môže byť, že nie sú chránené pred usadzovaním prachu. Ale ak sú to veci, ktoré sa často používajú, tak to ani nevadí. V kancelárii môže byť takáto vstavaná skriňa napríklad menšou knižnicou.
zatvorené vstavané skrine v kancelárii – ide o také vstavané skrine, ktoré majú zatváracie dvierka pre jednotlivé poličky alebo veľké posuvné dvere. Takéto vstavané skrine sa používajú na odkladanie kancelárskych potrieb, šanónov, starých fakturačných záznamov alebo rôznych roll upov a podobne.
polootvorené vstavané skrine v kancelárii – ide o kombináciu vstavanej skrine v kancelárii, ktorá má niektoré časti otvorené a niektoré časti sa dajú zatvárať. Tie časti, ktoré sa dajú zatvárať, majú vo väčšine prípadov dvierka.
predeľujúca vstavaná skriňa – ide o vstavanú skriňu, ktorá v kancelárii oddeľuje väčší priestor na menšie časti. Používa sa tam, kde nie je možnosť postaviť murovanú priečku a kde je zároveň potreba využiť čo najlepšie daný priestor.

Aké farby a materiály zvoliť pre vstavané skrine v kancelárii?

neutrálne farby – do kancelárií sa príliš neodporúča postaviť vstavanú skriňu, ktorá by mala výrazné farby. Ide o to, že môže mierne priťahovať pozornosť a pôsobiť rušivo. Skôr sa odporúčajú jemné, matné, neutrálne farby. Môžu byť napríklad pastelové, ale nemali by byť prudko výrazné. Tiež je vhodné zvoliť unisex farby, teda napríklad rôzne odtiene dreva alebo fialovú, hnedú, žltú farbu a podobne.
vzhľadovo pekné materiály – aj pri výbere materiálov sa zamerajte radšej na to, aby vstavaná skriňa budila dobrý dojem. Nemusí byť z masivneho dreva, stačí iba kvalitná povrchová úprava. Ak je na vstavanej skrini kvalitná povrchová úprava, môže v kancelárii vydržať aj niekoľko rokov. Len vždy treba dbať na to, aby ste vstavanú skriňu príliš nezaťažovali, knižky môžu byť niekedy pomerne ťažké.
súčasť alebo dominancia – tiež si treba uvedomiť, že vstavaná skriňa v kancelárii sa môže stať jej hlavným dizajnovým prvkom. A teda ju budú všetci chváliť. Čo asi veľmi nebudete chcieť. Opačný prístup je skôr taký, že vstavaná skriňa by mala byť dizajnovou súčasťou danej kancelárie. Teda by mala s nábytkom v kancelárii splynúť, dopĺňať sa. Vstavané skrine sami o sebe sú už dosť veľký kus nábytku, a tak treba s nimi aj takto počítať.

Aký ďalší nábytok na mieru môžeme nájsť v kanceláriách?

V kanceláriách môžeme nájsť okrem vstavaných skríň aj ďalšie druhy nábytku, ktoré sa vyrábajú na mieru. Ide najmä o písacie stoly a knižnice. Ich výroba závisí nielen od daného priestoru, ale aj od preferencií budúceho majiteľa.

Zhrnutie článku:

Dá sa povedať, že vstavané skrine môžu výrazne ušetriť miesto aj v kanceláriách. Používajú sa na odkladanie kancelárskych vecí a záznamov. Preto je dobré si povedať, čo budeme vkladať do tejto vstavanej skrine. Vo väčšine prípadov sa však nemusíme báť, vstavaná skriňa znesie toho naozaj veľa.

Novinky, rady, akcie a zľavy

* indicates required

Menu