Vstavané skrine cenník

  1. Domovská stránka
  2. Blog
  3. Vstavané skrine cenník
Drevena vstavana skrina s oranzovym pruhom na oranzovej stene
1,269

Vstavané skrine sa stávajú stále viac súčasťou našich domácností a kancelárií. Za posledné roky sa pomerne dosť rozšírili, určite každý z nás pozná vo svojom okolí niekoho, kto má vstavanú skriňu. Je to možno aj preto, lebo vstavané skrine kopírujú trend lepšieho využívania daného priestoru. A preto ich nájdeme či už v domácnostiach, v malých alebo veľkých bytoch, ale aj v moderných kanceláriách.

To, čo je však mierne problematické pri vstavaných skriniach, je to ako stanoviť ich cenu. Ide totiž o skrine, ktoré sú atypické – sú vstavané do určitého priestoru. A preto má každá skriňa iné rozmery, šírku a výšku. Tieto rozmery sú totiž takmer vždy podľa konkrétneho priestoru v byte, teda pozdĺž určitej steny alebo pre nejaký výklenok. Odborníci na vstavané skrine vám na predajni na počkanie urobia cenovú kalkuláciu, ktorá sa po obhliadke od technika u vás doma ešte upresní na konečnú cenu.
Môžeme sa však odraziť od toho, aké rozmery má daná vstavaná skriňa a aké materiály sú v nej použité.

Čo vstupuje do ceny vstavanej skrine?

  • rozmery – najväčší vplyv na cenu vstavanej skrine majú výsledné rozmery. Od rozmerov skrine závisí koľko bude poličiek a teda koľko sa použije materiálu. Vstavané skrine sa bežne robia na výšku až po strop miestnosti a šírka sa prispôsobuje danej stene alebo výklenku. Šírka tak môže byť od 0,5 m do niekoľkých metrov.
  • rozloženie interiéru skrine a políc – podľa rozmerov vstavanej skrine si môžeme premyslieť, koľko modulov alebo segmentov bude mať táto skriňa. Následne si môžeme rozvrhnúť koľko bude poličiek a s akou výškou.
  • kvalita rámu – ide o rám, ktorý drží posuvné dvere. Používajú sa aj oceľové mechanizmy, ktoré sú lacnejšie. V poslednej dobe sú najviac rozšírené hliníkové rámy, ktoré sú pevné a zároveň ľahké.
  • výplne dverí – ide o výplň alebo dekoráciu posuvných dverí na vstavanej skrini. Môže byť z bežnej drevotriesky s určitým vzorom alebo môže byť použité zrkadlo, farebné a matované sklo alebo fototapeta. Od výberu daného materiálu sa bude odvíjať aj cena – posuvné dvere z drevotriesky budú lacnejšie ako dvere s matovaným sklom a špeciálnou povrchovou úpravou.

Ako sa dá online zistiť cena vstavanej skrine?

Cena vstavanej skrine sa dá online zistiť len orientačne. Niektorí predajcovia vstavaných skríň majú k dispozícii online návrhárov. Ide o online aplikáciu, pomocou ktorej si vie užívateľ sám navrhnúť ako bude vyzerať a aké materiály bude mať jeho vstavaná skriňa. Následne sa dá vypočítať orientačná cena.

Ak už používateľ dostal vypočítanú cenu vstavanej skrine, má v princípe dve možnosti – ísť na predajňu a ešte upresniť svoje požiadavky alebo si rovno takto navrhnutú skriňu objednať cez webovú stránku. V najbližšom čase môže čakať telefonát z danej firmy a nasleduje zameranie skrine odborným technikom.

Zhrnutie článku:

Dá sa teda povedať, že napriek tomu, že vstavané skrine sú vo svojej podstate atypické skrine, dá sa orientačne zistiť ich cena cez internet. Záujemci si tak môžu z pohodlia domova prezistiť približnú cenu a možnosti, objednať skriňu a po zameraní sa bude cena len veľmi mierne upresňovať. Náš online návrhár nájdete na tomto linku: mojaskrina.sk/navrhar. Takto si môžete aj vy navrhnúť a premyslieť ako bude vyzerať vaša nová vstavaná skriňa.

Novinky, rady, akcie a zľavy

* indicates required

Menu