Tipy pre chodbové zostavy

  1. Domovská stránka
  2. Blog
  3. Tipy pre chodbové zostavy
453

O chodbách často premýšľame ako o odkladacom priestore pre topánky či ako o úzkej prechodovej časti do hlavných miestností. Chodby v domoch a bytoch sú zvyčajne zanechané bez dekorácií či vkusného a účelného nábytku. My veríme, že správne zvolená chodbová zostava vytvorí skvelý prvý dojem o celom dome alebo byte a premení priestor na praktickú a priestrannú miestnosť vybavenú pre potreby obyvateľov bytu a prípadné návštevy.
Úložný priestor a topánky

Vždy je pri zariaďovaní snaha vytvoriť dojem otvorenej a priestrannej chodby, ale zároveň chceme dostatok úložného priestoru. Preto by vo vašej chodbovej zostave nemala chýbať skriňa na topánky s čiastočne otvárateľnými šuplíkmi. Medzi jej výhody patrí malá hĺbka čím nezasahuje príliš do priestoru a ľahký prístup k topánkam. Vaša chodbová zostava môže byť ozvláštnená aj vysokou a úzkou skriňou pre topánky ktorá poskytne ešte viac úložného priestoru, ktorý ocenia hlavne dámy. Opticky zväčší chodbu a poskytne priestor pre sezónne obutie.
Chodbová zostava sa môže doplniť policami. Sú ideálnym riešením pre tašky, kabelky, klobúky a šály,ktoré sa už nezmestia do skríň. Ich nespornou výhodou je, že neukrajujú z obmedzeného priestoru na podlahe.

Zrkadlá

Nikto neodíde z domu bez toho, aby sa naposledy pozrel do zrkadla. Je známe že veľké zrkadlo je ozdobou chodby a optickým rozšírením celej miestnosti. Najnovšie trendy ukazujú, že zarámované zrkadlá sa dajú štýlovo použiť aj samostatne, opreté o stenu alebo ako súčasť vašej nábytkovej zostavy. Zrkadlá môžu vytvárať mozaiky, ktoré kreatívne ozvláštnia miestnosť a odlíšia vašu chodbovú zostavu od iných.

Výber farieb

S tmavou chodbou nie je nič v neporiadku, ale vo všeobecnosti platí, že ak chcete vašu zvlášť úzku a dlhú chodbu opticky zväčšiť, používajte svetlé odtiene stien. Potom si môžete dovoliť experimentovať s chodbovou zostavou a použiť ako svetlé tak aj tmavé odtiene.

Voľba materiálov

Pre šetrenie času a námahy, hľadáme materiály ktoré sa ľahko umývajú, prípadne rýchlo schnú. Vode odolné materiály, ako dlaždice alebo laminát na podlahu, drevo, drevotrieska alebo lacobel na chodbovú zostavu. Tieto materiály sú vhodne na umývanie vodou, vysávanie alebo chemické čistenie bez straty farby a lesku.
Ak máte otázky ohľadom chodbovej zostavy alebo hľadáte niekoho na realizáciu vášho vysnívaného projektu, neváhajte a kontaktujte nás. Radi vám pomôžeme.

Novinky, rady, akcie a zľavy

* indicates required

Menu