Nábytok do detskej izby

  1. Domovská stránka
  2. Blog
  3. Nábytok do detskej izby
Vstavana srkina v detskej izbe s hlinikovym ramom
413

Vaše dieťa je ovplyvňované okolím, v ktorom vyrastá. Každý rodič sa snaží svojmu dieťaťu zabezpečiť dostatok priestoru pre hru a osobný rozvoj a správne zvolený nábytok v detskej izbe vám môže prácu uľahčiť.
Počas prvých mesiacov života vašej ratolesti sa bude svet točiť okolo postieľky. Pri kúpe takéhoto nábytku majte na pamäti, že konečný výber farieb a materiálov nastaví tón pre celú miestnosť. Povrchová a farebná úprava zohráva pri výbere dôležitú úlohu. Biela a iné jasné odtiene môžu byť skvelou voľbou pri kombinácií so živými farbami a odvážnejšími vzormi na textíliách. Tmavé drevo je odvážna a menej častá voľba. Môže sa javiť vážne, ale v kombinácií s pastelovými farbami dokáže vytvoriť zaujímavý kontrast a v konečnom dôsledku môže dodať izbe pokojnú atmosféru.
Bezpečnosť nábytku v detskej izbe je prvoradá

Nech sa rozhodnete pre akúkoľvek farebnú kombináciu, vždy dbajte na bezpečnosť postieľky a jej multifunkčnosť. Pri kúpe sa zamerajte na funkcie, ktoré rastú s vašim dieťaťom, teda výškovo nastaviteľný nábytok vám v prvých mesiacoch ušetrí námahu so zohýbaním a v neskoršom veku dieťaťa zabráni výškové nastavenie prípadným zraneniam z pádu. Ďalšie dĺžkové rozšírenia môžu posúvať čelo postele a taktiež zvýšiť životnosť a šetriť vaše peniaze. Ak ste sa rozhodli pre postieľku s posuvnými bočnicami, overte si, že dieťa nemá v dosahu mechanizmus pre posúvanie, pretože sa môže dostať do priestoru padajúcej bočnice a môže si spôsobiť vážne zranenia. Bočné penové opierky nie sú nutnosť, avšak pri ich výbere voľte tie, ktoré sa dajú pripevniť na všetkých rohoch.
Buďte opatrný ak vyberáte postieľku z bazáru alebo používate tradičný rodinný nábytok. Niektoré dávnejšie používané nátery sa neskôr ukázali ako zdraviu škodlivé. A postieľky z druhej ruky môžu mať odlúpenú farbu, triesky alebo mriežku, ktorá je príliš riedka.

Nepodceňujte ani výber matracu do detskej postieľky

Pre pokojný a bezpečný spánok vášho dieťaťa je potrebná správna podpora a preto je výber správneho matraca kľúčový. Pre zdravý spánok vyberajte matrac určený presne pre deti do troch rokov, pretože matrace pre staršie deti a dospelých nemusia mať správnu štruktúru a tvrdosť. Matrac musí v postieľke sedieť na váš zakúpený nábytok.
Netreba sa báť opýtať

Ako jasne vyplýva aj z tohto článku, výber postieľky alebo aj kompletného nábytku do detskej izby je zložitejší ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať. Preto sa neváhajte opýtať na čokoľvek. Všetci naši zamestnanci sú vám plne k dispozícii. Veď detstvo vašich ratolestí má byť tou najkrajšou časťou ich života, tak prečo im k tomu nedopriať aj kvalitný a bezpečný nábytok v detskej izbe.

Novinky, rady, akcie a zľavy

* indicates required

Menu